شیرمادر فقط یک ماده غذایی نبوده و منبع عالی از واکسن و دارو در تضمین سلامت نوزاد است....
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی الزهرا(س) دکتر مریم واعظی رئیس مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی الزهرا (س) در ابتدای سخنان خود در مراسم گرامیداشت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادرگفت: مطابق آیات قرآن ، آخرین یافته های علمی نیز شیردهی در طول دو سال را تایید کرده و در شش ماه اول تولد بر تغذیه انحصاری با شیر مادر تاکید شده است.
وی افزود: شیرمادر فقط یک ماده غذایی نبوده و منبع عالی از واکسن و دارو در تضمین سلامت نوزاد است.
دکتر واعظی خاطر نشان کرد: در شیردهی مادر علاوه بر تغذیه جسمی نوزاد ، با اندیشه و طهارت روح در زمان شیردهی می تواند موارد معنوی را به نوزاد منتقل کند.
وی با اشاره به اینکه شیرمادر کاملترین غذا است، گفت: حتی در مواقعی که نوزاد زودتر بدنیا می آید ترکیب شیر مادر نوزاد نارس به لحاظ چربی، پروتئین و مواد معدنی متفاوت بوده و مناسب با سن رشد نوزاد است تا نیازهای تغذیه ای او را بطور کامل مرتفع کند.
وی همچنین گفت: شیر مادر سیستم ایمنی نوزاد را تقویت کرده و نوزادانی که از شیرمادر تغذیه می کنند ازنظر بیماریهای گوارشی وتنفسی پیشگیری می کنند و با هضم آسان عوارش گوارشی در این نوزادان کمتر است.
دکتر واعظی تصریح کرد: پیشگیری از چاقی های کاذب و پفکی در نوزادان تغذیه شده با شیر مادر بسیار مشهود است که حتی در بزرگسالی نیز تغذیه با شیر مصنوعی چاقی های مضر به دنبال دارد .
وی ادامه داد علاوه بر تکامل معنوی نوزاد در ارتباط بدون قید وشرط و عاشقانه بین مادر و نوزاد ، تکامل شناختی نوزاد نیز در منابع علمی معتبر در شیردهی با شیر مادر مورد تایید قرار گرفته است و کاهش خطر مرگ ومیر ناگهانی نوزادن که با استفاده از شیر مادر این سندرم بسیار پائین می آید.
این جراح زنان و زایمان گفت: تغذیه با شیر مادر دردوران نوزادی تاثیرات بسیاری در سلامتی افراد بعد از چهل سالی دارد، طی بررسی های صورت گرفته مشخص شده است افرادی که در نوزادی از شیرمادر تغذیه کرده اند کمتر به بیماریهای دیابت نوع 2، فشار خون وبیماریهای متابولیک دچار می شوند.
وی با اشاره به تاثیر مثبت تغذیه با شیر مادر بر روی مادران نیز گفت: علاوه بر فواید بسیار تغذیه باشیر مادر برای نوزاد، مطالعات نشان دهنده بازگشت به وزن قبل از بارداری در مادران است.
فوق تخصص انکولوژی همچنین گفت: مقالات علمی در جهان کاهش ابتلا به بیماریهای سرطان رحم، سینه و تخمدان در نتیجه بارداری و شیر دهی را نشان می دهد که با توجه به وقوع سرطان سینه در کشور ما یک دهه زودتر از دیگر کشورهای جهان ، بارداری و شیردهی تاثیر بسیار بسزایی در میزان ابتلا دارد.
وی همچنین سلامت شیرمادر و عدم فاسد شدن آن و عدم نیاز به آماده سازی را از دیگر مزایای شیردهی با شیر مادر است.
وی در پایان با اشاره تمهیدات اجتماعی در راستای قانون حمایت از جوانی جمعیت در جهت افزایش تغذیه با شیر مادر، ابراز داشت : راه اندازی بانک های شیر مادر که در بیمارستان الزهرا(س) بعنوان الگوی کشوری برای اولین بار صورت گرفت و هم اکنون در بیش از 10 دانشگاه کشور در حال ارائه خدمات است را نمونه ای از اقدامات در جهت حمایت از تغذیه با شیر مادر عنوان کرد.
در ادامه این مراسم دکتر محمدباقر حسینی فوق تخصص نوزادان و رئیس دپارتمان نوزادن این مرکزضمن اشاره به انتخاب هوشمندانه شعار امسال هفته ملی تغذیه با شیر مادر گفت: 35 مادر بطور فعال با بانک شیر این مرکز همکاری دارند که این شیرها پس از ایمن سازی ضمن استفاده برای نوزادان نارس بستری در این مرکز ، در صورت نیاز به سایر مراکز درمانی سطح استان ارسال می شوند.دکتر حسینی همچنین گفتند: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند هوش و قدرت بدنی بالاتری دارند و در برابر بیماری ها ایمن هستند.
گفتنی است همه ساله از 10 الی 16 مرداد بعنوان هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است، به همین مناسبت روز شنبه 11 مرداد 1404 مراسم بزرگداشتی در بیمارستان الزهرا(س) برگزار شد.